CTB tonen voor deelname cursus BHV

BRON: www.bhvnederland.nl

U of één van uw medewerkers neemt binnenkort deel aan de BHV basis of herhaling training. Door de maatregelen die zijn afgekondigd rond Corona, is het van belang dat we deze vanuit ons als opleider op een rijtje zetten.

BHVNederland Opleidingen heeft voor de open inschrijvingen samenwerking met horeca locaties. Voor horeca locaties is de regel dat er alleen toegang wordt verkregen door het tonen van een Coronatoegangsbewijs (CTB). Dit CTB was tot op heden alleen verplicht om binnen te komen. Vanaf 6 november geldt deze plicht ook voor het terras, en daarmee dus voor de gehele locatie.

De locaties gaan soepel om met deze regel. Echter, de verwachting is nu dat er een strengere controle zal zijn door gemeenten, waardoor locaties wel moeten handhaven. Voor de deelnemers aan de training betekent dit dat een bewijs (CTB) moet worden getoond: een QR-code of een recent testbewijs van maximaal 24 uur oud.

Voor de opleidingen verandert er niets. Hier blijven de basisregels van toepassing:

  • Testen bij klachten;
  • Schud geen handen;
  • Was vaak je handen;
  • Hoest en nies in je elleboog.

Alle locaties zorgen voor een zo veilig mogelijke trainingsruimte. Daarbij is de anderhalve meter, de veilige afstand, mogelijk en is de ventilatie op orde.

Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van de organisator, de locatie en de deelnemers om elkaar scherp te houden en respect te hebben voor ieders welzijn.

Wanneer u een training volgt waarbij een lotus is ingezet tijdens de Eerste Hulp lessen, dan draagt de lotus zorg voor uw veiligheid en de deelnemer voor de veiligheid van de lotus. Tijdens het ‘behandelen’ van de lotus dragen zowel de cursist als de lotus een mondkapje zodra er gewerkt wordt binnen anderhalve meter.

Zorg dat u als deelnemer altijd een mondkapje bij u heeft!

Terug naar het overzicht